DIY Mad & Bag

STIFADO (græsk gryderet)














800 g. - 1 kg. kød i tern (bedst med okse, kalv eller lam)
1. l. oksebouillon

Svits kødet og lad det simre med bouillonen i en times tid. 

Tilsæt:
1 ds. tomatpuré
3-4 dl. rødvin
5 spsk. hvidvinseddike
3-4 lauerbærblade 
4-5 fed hvidløg 
1-2 stænger kanel 

Lad det koge et par timer.

Tilsæt ½ kg. svitsede løg i tern. 

Lad det koge 1-2 timer (kan sagtens tåle længere tid, men tilsæt så evt. lidt mere væske)

Smag til med salt og peber og server med kartofler eller ris.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------

BURGERBOLLER (6 store boller)














500 g. mel (jeg plejer at bruge ca. 150 g. durum og 350 g. hvede)
25 g. gær
1 spsk. olie
3 dl. lunken vand
1 tsk. groft salt
1 æg til pensling
sesamfrø

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, olie og mel. Rør og ælt til dejen er sammenhængende. Sæt til hævning 45 min. et lunt sted med vådt klæde over skålen.
Efter hævning slåes dejen ned og formes til seks boller som trykkes flade.
Sæt bollerne på bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve med vådt klæde over i ca. 30 min.
Pensl med æg, drys med sesam og bag bollerne i en forvarmet 180 grader varm ovn i ca. 15 min.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SUPER NEMME FLÛTES (og så er de uden fedtstof)


















Til 4 flûtes skal du bruge:

650 g. mel (alle typer mel kan bruges og blandes, men husk hvedemel da det har den bedste hæveevne)
4 dl. lunkent vand
2 tsk. salt
1 tsk sukker
1 pk. gær
1 æg til pensling + kerner/frø til at drysse med 

Gæren opløses i vandet
Tilsæt salt og sukker
Ælt med melet

Lad det hæve tildækket ½ time 
Form derefter til 4 flûtes
Lad dem efterhæve tildækket og lunt ca. 20 min.

Pensles med æg og drysses med fx hørfrø eller sesamfrø
Bages 10-12 min. ved 200 grader i forvarmet ovn  


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FØDSELSDAGSBOLLER (og hvis der ikke lige er en fødselsdag at fejre så find på en anden god
undskyldning, for de smager virkelig godt)

125 g. smør
3 spsk. sukker
50 g. gær
3 dl. lunken mælk
ca. 600 g. hvedemel
3 spsk. vanillesukker

Hæld sukker over gæren og lad det stå til gæren er flydende.
Rør det sammen med mælken.
Bland mel og vanillesukker.
Bland det hele sammen.
Æltes og formes til boller med det samme.
Lad det hæve ca. 45 min. med vådt klæde.
Pensles med æg.
Bages 10-12 min ved 200 grader.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KANELSNEGLE (lille portion)

















20 g. gær
4 spsk. mælk
50 g. smør
20 g. sukker
1/4 tsk. salt
1 æg
3½ dl. mel

Fyld:
30 g. blødt smør
30 g. sukker
2 tsk. kanel

Ælt en almindelig gærdej
Rul dejen ud til en firkant (skal ikke hæve først)
Rør fyldet sammen og smør det på dejen
Rul dejen sammen og skær den i stykker af ca. 3 cm´s tykkelse
Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og tryk den lidt flade
Lad dem hæve under et vådt klæde ca. 20 min.
Bages ved 225 grader i ca. 10-12 min.
Pynt evt. med glasur








LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...